Νέα

Αντίστροφη μέτρηση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Πρόκειται για την τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων της κατηγορίας 5. Οι ιδιοκτήτες κτηρίων με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες, έχουν περιθώριο 76 ημερών. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: b2green.gr

Εξοικονομώ κατ’ οίκον για 60.000 ιδιοκτήτες

Με 1 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος πως θα έχει γεμίσει έως το τέλος του έτους ο… κουμπαράς του τρίτου κύκλου «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Επικρατέστερος μήνας μέσω του οποίου θα επωφεληθούν χιλιάδες νοικοκυριά είναι ο Σεπτέμβριος – με τους ιδιοκτήτες ήδη να αναμένουν τις επιμέρους ανακοινώσεις ώστε να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις.

Αυτή τη στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία (Περιβάλλοντος – Ανάπτυξης) κάνουν τις τελευταίες… ζυμώσεις προκειμένου το φθινόπωρο να βγει στον αέρα με σημαντικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: b2green.gr

Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο ο 3ος κύκλος του ''Εξοικονομώ II'' • 1 δισ. ως το τέλος της χρονιάς

Στο φθινόπωρο τοποθέτησε χρονικά την έναρξη του Γ' κύκλου του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II" ο Υπουργός ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με την ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Η πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης». Επιπλέον, εκτίμησε πως οι δαπάνες στην εξοικονόμηση ενέργειας μπορούν να φτάσουν ο 1 δισ. έως το τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: b2green.gr

Νέο «Εξοικονομώ» με μπόνους σε ακίνητα προ του 1980 • Προϋπόθεση οι εκκρεμότητες αυθαιρέτων & Κτηματολογίου

Τους τρόπους με τους οποίους θα επιδοτηθούν ενεργειακά κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν το 1980 και υστερούν τόσο σε εξοικονόμηση όσο και σε ενεργειακή απόδοση επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο τού να εναρμονιστεί η χώρα με τους στόχους της Ε.Ε., αναμένεται να υπάρξουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα περισσότερα προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ», δεδομένου ότι έως το 2030 θα πρέπει κατά μέσο όρο να αναβαθμίζονται περί τα 60.000 κτίρια ετησίως.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Πηγή: b2green.gr